Formel 1 – Inget för Volvo

Posted on by admin

Att Volvo någonsin skulle ha ett Formel 1 stall är verkligen osannolikt eftersom det dels inte är någon inriktning man haft tidigare och dels så är man nog inte ett tillräckligt stort företag rent ekonomiskt för att någonsin kunna göra en satsning på något sådant, även om det finns en del rallybilar som kör runt med Volvotillverkade delar.

Nej någon Formel 1 kommer inte Volvo att pyssla med, det är inte riktigt deras stil heller. Missförstå detta rätt nu, men att Volvo skulle ha ett stall vore lite som att jämföra arbetarnas mellanmjölk med Stureplans Cristal-champagne. Vi älskar såklart vår Volvo, men inte är det någon Ferrari, inte.

Men det hindrar ju givetvis inte oss Volvofantaster att vilja åka iväg på Formel 1 resor. Återigen, att sladda på grusvägarna i all ära, men det är en riktigt häftig upplevelse att få se de precist för ändamålet skapade maskinerna swischa förbi i 300 kilometer i timmen. Man kan säga att det är något annat än det man ser på tv på söndagarna när det bara känns som ett gäng förare som tvingar sig oändliga varv på veckans racingbana.

Nej häftigt är detta. Så varmkör Volvon, kontakta någon researrangör och dra iväg på något som kanske blir din livs resa!